Szparagi zawijane w boczku

Świeżyzna Opis

Rozpoczął się sezon na wyśmienite szparagi. Doskonale sprawdzą się jako szybka przekąska lub przystawka. W połączeniu z wędzonym, cienko pokrojonym boczkiem tworzą parę idealną!

Chcąc mieć pewność, że wybierzesz świeże szparagi, sprawdź czy łodygi są elastyczne, a główki maja zielony kolor. Dobór najwyższej jakości boczku zostaw nam.

Do tego dania polecamy szczególnie Boczek Jurajski dostępny w sieci sklepów Świeżyzna.

Gotuj razem z nami

Krok 1:

Dokładnie umyj szparagi i odetnij twardą cześć przy końcu łodygi. Przygotowane szparagi natrzyj niewielką ilością oliwy z oliwek oraz dopraw pieprzem i solą. Każdy z pędów owiń plasterkiem wędzonego boczku.

Krok 2:

Szparagi z boczkiem grilluj około 4 minuty z każdej strony.

Krok 3:

Voilà! Pyszna i prosta przekąska gotowa. Delektuj się smakiem.