Przepis na aromatyczny Wrap z wieprzowiną

To smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się znakomicie do pracy.

Poniżej zamieszczamy listę z niezbędnymi składnikami oraz krótki opis przygotowania.

Składniki:

  • 500 g pieczeni z łopatki Świeżyzna

  • 4 tortille 30 cm
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 1 cebula czerwona
  • Natka świeżej pietruszki
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • Ulubiona marynata do wieprzowiny sól, pieprz

Przygotowanie:

Potrawę zacznij od przygotowania swojej ulubionej marynaty pasującej do mięsa wieprzowego np. na bazie mielonej papryki, oliwy i ulubionych ziół. Mięso z łopatki  pokrój w cienkie plasterki i zostaw w marynacie na około. 30 min. Kiedy mięso nabrało już aromatu, podsmaż je na patelni tak, aby było miękkie i soczyste, możesz też przygotować pieczeń z łopatki na grillu lub w piekarniku. W międzyczasie pokrój wszystkie warzywa w cienkie paski, pietruszkę posiekaj oraz przyrządź pastę z awokado, która posłuży Ci jako baza na tortille. Awokado zmiksuj na gładką masę (wybieraj te w kolorze brązowym- wtedy masz gwarancję, że jest dojrzałe i miękkie), następnie dodaj odrobinę soku z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem. Tortillę podsmaż na patelni, alby była zrumieniona i chrupka. Przygotowaną pastą z awokado posmaruj placek tortilli, następnie dodaj pozostałe składniki, zwiń w rulon i ciesz się smakiem.