Aromatyczne skrzydełka z Chili i limonką.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka Świeżyzna

  • 1 ½ łyżki soku z limonki
  • ½ łyżki posiekanej papryczki Chili
  • 2 łyżki ulubionej musztardy
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

W misce przygotuj marynatę, połącz ze sobą wszystkie składniki.

Marynata powinna mieć gęstą konsystencję.

Dodaj skrzydełka i odłóż do lodówki na minimum 40 minut.

Zamarynowane mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz około 30 minut w temperaturze 220°C.

Podaj z ulubionym sosem.

Smacznego.